Endpoint sigurnosna zaštita

Što je Endpoint sigurnosna zaštita?

Sigurnost krajnje točke je praksa osiguranja krajnjih točaka ili ulaznih točaka uređaja krajnjih korisnika, kao što su stolna računala, prijenosna računala i mobilni uređaji, od zlonamjernih aktera i kampanja. Sigurnosni sustavi krajnjih točaka štite ove krajnje točke na mreži ili u oblaku od prijetnji kibernetske sigurnosti. Sigurnost krajnje točke često se smatra glavnom linijom cyber sigurnosti i predstavlja jedno od prvih mjesta na koje organizacije žele osigurati svoje poslovne mreže. Kako opseg i sofisticiranost prijetnji kibernetske sigurnosti neprestano rastu, tako raste i potreba za naprednijim sigurnosnim rješenjima krajnjih točaka. Današnji sustavi zaštite krajnjih točaka osmišljeni su tako da brzo otkrivaju, analiziraju, blokiraju i sadrže napade u tijeku.

Zašto je sigurnost krajnje točke važna?

Platforma za zaštitu krajnjih točaka vitalni je dio internetske sigurnosti poduzeća iz više razloga. Prije svega, u današnjem poslovnom svijetu podaci su često najcjenjenija imovina koju tvrtka ima - a gubitak tih podataka ili pristup tim podacima mogao bi cijelo poslovanje dovesti u opasnost. Tvrtke su se također morale boriti s ne samo rastućim brojem krajnjih točaka, već i porastom broja vrsta krajnjih točaka. Ti čimbenici samostalno otežavaju sigurnost krajnjih točaka. I prijetnja se komplicira: Hakeri uvijek smišljaju nove načine za pristup, krađu podataka ili manipuliranje zaposlenicima kako bi dobili osjetljive podatke. Zbog svih prijetnji i izloženih krajnjih točaka lako je shvatiti zašto su se platforme za zaštitu krajnjih točaka smatrale nužnima u smislu osiguranja modernih poduzeća.

Kontaktirajte nas

  • Zaštitite se od sve brže rastućih sigurnosnih prijetnji i spriječite visoke troškove sanacije posljedica napada na Vaš sustav.