O Telekomunikacije - Firewall as a service

Firewall as a Service

Što je FWaaS?

Nepoznate prijetnje važno je zaustaviti prije nego naštete poslovanju kompanije. Upravo zato, neovisno o veličini vaše tvrtke, savjetuje se korištenje usluge Firewalla. Firewall zaštita filtrira internet promet kroz više OSI slojeva (eng. layer) čime značajno umanjuje mogućnost nastanka štete od Cyber napada. Ako je poslovanje tvrtke ovisno o internetu i e-mail komunikaciji, postaje još važnije koristiti Firewall uslugu budući da se maliciozne prijetnje najčešće šire kroz e-mail i kao e-mail prilozi.

Što je vatrozid sljedeće generacije?

Vatrozidi nove generacije (NGFW) filtriraju mrežni promet kako bi zaštitili organizaciju od unutarnjih i vanjskih prijetnji. Uz održavanje značajki vatrozida s statusom kao što su filtriranje paketa, podrška za IPsec i SSL VPN, nadgledanje mreže i značajke mapiranja IP-a, NGFW-i posjeduju dublje mogućnosti pregleda sadržaja. Te mogućnosti pružaju mogućnost prepoznavanja napada, zlonamjernog softvera i drugih prijetnji i omogućuju NGFW-u da blokira te prijetnje. NGFW pružaju organizacijama SSL inspekciju, kontrolu aplikacija, sprječavanje upada i naprednu vidljivost na cijeloj površini napada. Kako se krajolik prijetnji brzo širi zbog smještaja na više lokacija i usvajanja poslovanja u oblaku, a tvrtke rastu kako bi zadovoljile eskalirajuće potrebe kupaca, tradicionalni vatrozidi sve više zaostaju, ne mogu pružiti zaštitu u velikoj mjeri, što dovodi do lošeg korisničkog iskustva i slabog sigurnosnog položaja. NGFW-ovi ne samo da blokiraju zlonamjerni softver, već uključuju i staze za buduća ažuriranja, pružajući im fleksibilnost da se razvijaju u skladu s prijetnjom i štite mrežu kako se pojave nove prijetnje. Vatrozidi sljedeće generacije vitalna su komponenta u implementaciji mrežne sigurnosti.


DDoS zaštita

U trendu prisilne digitalizacije poslovanja kroz uvođenje rada od kuće i strmoglavog rasta online trgovina stalna dostupnost je važnija nego ikad. S obzirom na to da su štete u slučaju prekida online poslovanja veće nego ikad, svjedoci smo sve češćih kibernetičkih napada koji za cilj imaju ostvarivanje nelojalne tržišne prednosti, ucjene ili nekih trećih često nepoznatih motiva. Najraširenija vrsta kibernetičkih napada je upravo DDoS (napad uskraćivanjem usluge) kojeg napadač izvršava tako da zakupi globalnu online mrežu zaraženih računala putem koje izvršava maliciozne posjete online servisu koji zbog nemogućnosti istovremene obrade svih zahtjeva prestaje s radom. S obzirom na to da takvi napadi nerijetko ozbiljno naštete i samom operateru koji pruža uslugu, kako bi zaštitio sebe i svoje korisnike za vrijeme trajanja napada, operater napadnutom korisniku (žrtvi) obustavlja pružanje usluge. Kako takvi napadi generiraju abnormalnu količinu Internet prometa, za obranu su potrebni enormni kapaciteti i snažni Anti-DDoS filteri (distribuirani kroz velike Internet čvorove) koji su u mogućnosti prepoznati i izolirati maliciozan promet od legitimnog i time napade spriječiti na izvoru, a korisniku omogućiti nesmetano pružanje online usluge.

Fortinet partner

Kao registrirani Fortinet partneri, koristimo usluge Fortinet platforme za kibernetsku sigurnost, prepoznatom u cijelom svijetu.

Firewall as a service

  • Sigurno poslovanje
  • Sigurna kompanija
  • Bez financijskih gubitaka
  • Zaštita od potencijalnih napada
  • Filtriranje internet sadržaja